Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ρολό σφολιάτας με κιμά, μανιτάρια και τυρί


Ρολό σφολιάτας με κιμά, μανιτάρια και τυρί 




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 20 λεπτά
Για 1 ρολό

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, λιωμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
150γρ. φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ποτηράκι ξηρό κόκκινο κρασί
1 κρόκο αβγού
1 ξυλαράκι κανέλα
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη γέμιση σε μια κατσαρόλα. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι. Ακολούθως, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τον κιμά. Ανακατεύετε καλά ώστε να διαλυθούν τα κομματάκια του κιμά. Ρίχνετε τον πελτέ και σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Μαγειρεύετε ώσπου να απορροφήσει ο κιμάς τα υγρά του. Τέλος, ρίχνετε το τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια, απλώνετε το φύλλο σφολιάτας σε μια λεία επιφάνεια και αδειάζετε στο κέντρο τη γέμιση. Χρησιμοποιείτε τόση γέμιση ώστε να γίνει ένα ρολό. Διπλώνετε τη σφολιάτα σε ρολό και ενώνετε τις άκρες, βουτώντας τα δάχτυλά σας σε λίγο νερό και πιέζοντας τη ζύμη να κολλήσει. Το ίδιο κάνετε και στις δυο άκρες.
Αν περισσέψει γέμιση, τη φυλάτε για να τη φάτε με λίγα μακαρόνια κάποια άλλη μέρα. Βάζετε το ρολό στο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο με ένα πιρούνι και με ένα πινέλο αλείφετε το ρολό. Ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Τέλος, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και την κόβετε φετούλες. Τη σερβίρετε μαζί με μαρουλοσαλάτα.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί