Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ψωμάκια γεμιστά με σπανάκι


 Ψωμάκια γεμιστά με σπανάκι




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
8 στρογγυλά ψωμάκια
100γρ. βρασμένο σπανάκι
50γρ. τυρί έμενταλ
2 αβγά
40γρ. βούτυρο
20γρ. αλεύρι
1 ποτήρι κρασιού ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε το πάνω μέρος από τα ψωμάκια, αφαιρείτε την ψίχα και τα αλείφετε ομοιόμορφα με 20γρ. βούτυρο, αφού το έχετε λιώσει σε μπεν μαρί. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο και σοτάρετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας με το σύρμα. Προσθέτετε το ζωμό και το κρασί, αλατίζετε και βράζετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το έμενταλ τριμμένο και το σπανάκι ψιλοκομμένο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Τέλος, ενσωματώνετε τους κρόκους και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Γεμίζετε τα ψωμάκια με το έτοιμο μείγμα, τα βάζετε σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου. Τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI