Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Ψάρι με πράσο και μανιτάρια


Ψάρι με πράσο και μανιτάρια 



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
(Γαλλική συνταγή)


Υλικά
1 κιλό ψάρι (φιλέτα γλώσσας)
2 φλιτζ. μανιτάρια σε φέτες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 φλιτζ. κρασί λευκό
3 κουτ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το πράσο. Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 10΄ και βάζουμε το ψάρι μέσα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 20΄ ακόμα.