Ψάρι με πράσο και μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
(Γαλλική συνταγή)
Υλικά
1 κιλό ψάρι (φιλέτα γλώσσας)
2 φλιτζ. μανιτάρια σε φέτες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 φλιτζ. κρασί λευκό
3 κουτ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το πράσο. Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 10΄ και βάζουμε το ψάρι μέσα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 20΄ ακόμα.