Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ριζότο με μπιζέλια


Ριζότο με μπιζέλια



Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 10 βρεφικές μερίδες ή 4 κανονικές


Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κούπα ρύζι αρμπόριο
3 ¼ κούπας ζεστό ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
175γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε κύβους (προαιρετικά)
2/3 κούπας μπιζέλια κατεψυγμένα


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, μια κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, και περιμένετε να απορροφηθεί όλο το υγρό προτού προσθέσετε και άλλο. Συνεχίζετε να ανακατεύετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό και να μαλακώσει το ρύζι.
Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Όταν ετοιμάσετε το ρύζι, ρίχνετε τα μπιζέλια, ανακατεύετε και βράζετε για 5 λεπτά. Πριν σερβίρετε το φαγητό, προσθέτετε τα ζεστά μανιτάρια με τα υγρά τους.

*Το ριζότο είναι μια θαυμάσια λύση ώστε να εισάγετε το μωρό σας στα γεύματα ενηλίκων, και μπορεί να το απολαύσει όλη η οικογένεια. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε σε μερίδες και να το βγάζετε όποτε θέλετε λίγο λίγο.