Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου


Μακαρόνια με σάλτσα τόνου



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
500γρ. σπαγγέτι Νο. 6
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ή νερό
4 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ φλιτζ. μαύρες ελιές κομμένες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στο πακέτο τους. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Ζεσταίνετε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για μερικά δευτερόλεπτα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες με μπόλικο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τον τόνο, στραγγίσμ΄νενο και κομμένο σε κομματάκια και τις ελιε΄ς. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα ζυμαρικά και μοιράζετε από πάνω τη σάλτσα με τον τόνο και τις ελιές. Μπορείτε να πασπαλίσετε τα ζυμαρικά, με επιπλέον μαϊντανό.

Πηγή: Νίκος Τσελεμεντές