Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Αγκινάρες με λιαστές ντομάτες και κρέμα γάλακτος


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα
Ιταλική συνταγή



Υλικά
8 αγκινάρες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει αλάτι και το χυμό ενός λεμονιού. Βάζουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι να λιώσει και σοτάρουμε τις αγκινάρες σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την κατσαρόλα για λίγο ακόμη στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.


Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta