Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 4 άτομα
Γαλλική συνταγή
Υλικά
250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250γρ. χοιρινό κιμά
250γρ. συκωτάκια κότας, ψιλοκομμένα
300γρ. μπέικον
2 χωριάτικα λουκάνικα
2 φλιτζ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
4 κουτ. σούπας φρυγανιά
3 κουτ. σούπας βούτυρο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια. Αφαιρούμε από τα λουκάνικα τη μεμβράνη και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα συκωτάκια, τα λουκάνικα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε μακρόστενο ρολό. Το καλύπτουμε με το μπέικον και το βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε το ρολό μας στους 180ο C, για 1 ώρα περίπου. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta