Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Μπιφτέκια με κιμά γαλοπούλας και σπανάκι



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Ιταλική συνταγή


Υλικά
600γρ. κιμά γαλοπούλας
1 φλιτζ. τσαγιού ζεματισμένο σπανάκι
1 καρότο τριμμένο
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
3 φλιτζ. τσαγιού μανιτάρια σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά γαλοπούλας μαζί με το σπανάκι, το αυγό, τη φρυγανιά, το καρότο και αλατοπίπερο. Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι όπου έχουμε κάψει το λάδι.
Τα βγάζουμε και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε 20 λεπτά περίπου και ξαναβάζουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι και γαρνίρουμε με παρμεζάνα.


Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta