Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Κοτομπέικον αλα κρέμ


Κοτομπέικον αλα κρέμ



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 8 άτομα

Υλικά
8 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
20 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση
500ml. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σκόνη
καλαμάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες
500γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο (gouda ή edam ή milner)

Εκτέλεση
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, και τα κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους και τους προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Τυλίγουμε κάθε μπουκίτσα κοτόπουλου με μπέικον και ή τις περνάμε ανα 5 σε καλαμάκι για σουβλάκι ή πιάνουμε μια μια με οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ στους 180ο C, για 20 λεπτά, γυρνώντας τα κάθε τόσο .
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη σκόνη σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά.
Βγάζουμε τα κοτομπέικον από το φούρνο, αφαιρούμε το ξυλάκι, τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, και τα βάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα.