Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Δίπλες με κονιάκ






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
30 κομμάτια


ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
4 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι ή αλεύρι
¼ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
1 ½ φλιτζάνι καρύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
Για το σιρόπι μελιού
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
1 στικ κανέλας
2 φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά καλά και προσθέτετε το σιμιγδάλι ή το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να γίνουν ζύμη λεία. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια την κανέλα και το σιρόπι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια σχετικά σκληρή ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε πολύ λεπτό φύλλο. Το κόβετε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα. Μετά ενώνετε τις 2 άκρες και τις διπλώνετε σε φιόγκους ή τις σουρώνετε. Τις τηγανίζετε σε λάδι, λίγες κάθε φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Τις τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα και τις περιχύνετε με το σιρόπι.