Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Μάφιν με μπανάνα και γλάσο πορτοκαλιού


Μάφιν με μπανάνα και γλάσο πορτοκαλιού



Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 12 Μάφιν







Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
25γρ. αμύγδαλα τριμμένα
75γρ. καστανή ζάχαρη
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
100γρ. βούτυρο αμυγδάλου
2 αβγά
100ml. ξινόγαλα
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
60γρ. αμύγδαλα φιλέ
125γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C στον αέρα. Στρώνουμε ένα σκεύος με 12 υποδοχές για μάφιν με τα ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια για μάφιν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα τριμμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες με το βούτυρο αμυγδάλου, τα αβγά, το ξινόγαλο και τη βανίλια και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ενσωματώνουμε το πρώτο μείγμα στο δεύτερο. Δεν ανησυχούμε αν υπάρχουν σβόλοι. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες και πασπαλίζουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ πάνω από κάθε μάφιν. Ψήνουμε για 15’ – 20’, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσει η επιφάνειά τους. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ αναμιγνύουμε την άχνη ζάχαρη με όσο χυμό πορτοκαλιού χρειάζεται ώστε να έχουμε ένα ρευστό γλάσο που να μην τρέχει όταν περιχύνουμε τα μάφιν. Τέλος, γαρνίρουμε με λίγα αμύγδαλα φιλέ επιπλέον και σερβίρουμε.  


Tip: Το βούτυρο αμυγδάλου μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε φυστικοβούτυρο.



Πηγή: Περιοδικό «Olive»