Στριφτά σφολιατάκια με πέστο
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 20 κομμάτια
Υλικά
1
σκελίδα σκόρδο
1
ματσάκι βασιλικό
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3
κουτ. σούπας παρμεζάνα
50γρ.
κουκουνάρι
250γρ.
σφολιάτα
1
κρόκος αβγού
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Πλένουμε τον βασιλικό, τον τινάζουμε να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε. Αλέθουμε
στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το λάδι, 2 από τις 3 κουταλιές παρμεζάνα
και τα κουκουνάρια.
Ανοίγουμε το φύλλο σε ορθογώνιο σχήμα, το κόβουμε
στις άκρες και το αλείφουμε με το πέστο. Τυλίγουμε τις 2 μακριές πλευρές του
φύλλου, έτσι ώστε να συναντηθούν στη μέση. Αφήνουμε το ρολό για 20’ στο ψυγείο
να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ◦C στις αντιστάσεις ή στους
180 ◦C στον αέρα. Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας
νερό και αλείφουμε τη ζύμη. Λαδώνουμε ένα ταψί, κόβουμε τη ζύμη σε φέτες λεπτές
και ψήνουμε στον φούρνο για 10’ περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις πασπαλίζουμε
με το υπόλοιπο τυρί. Σερβίρουμε τα σφολιατάκια ζεστά.
Tip: Αντί για βασιλικό, μπορούμε να ετοιμάσουμε το πέστο
με λιαστές ντομάτες. Θα χρειαστούμε περίπου 6 ντοματούλες. Επίσης μπορούμε να
αντικαταστήσουμε τα κουκουνάρια με κάσιους.