Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Στριφτά σφολιατάκια με πέστο


Στριφτά σφολιατάκια με πέστο



Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 20 κομμάτια







Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι βασιλικό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας παρμεζάνα
50γρ. κουκουνάρι
250γρ. σφολιάτα
1 κρόκος αβγού


Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τον βασιλικό, τον τινάζουμε να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε. Αλέθουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το λάδι, 2 από τις 3 κουταλιές παρμεζάνα και τα κουκουνάρια.
Ανοίγουμε το φύλλο σε ορθογώνιο σχήμα, το κόβουμε στις άκρες και το αλείφουμε με το πέστο. Τυλίγουμε τις 2 μακριές πλευρές του φύλλου, έτσι ώστε να συναντηθούν στη μέση. Αφήνουμε το ρολό για 20’ στο ψυγείο να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C στις αντιστάσεις ή στους 180 C στον αέρα. Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τη ζύμη. Λαδώνουμε ένα ταψί, κόβουμε τη ζύμη σε φέτες λεπτές και ψήνουμε στον φούρνο για 10’ περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Σερβίρουμε τα σφολιατάκια ζεστά.


Tip: Αντί για βασιλικό, μπορούμε να ετοιμάσουμε το πέστο με λιαστές ντομάτες. Θα χρειαστούμε περίπου 6 ντοματούλες. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κουκουνάρια με κάσιους.