Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πολίτικη Πιπεράτη Σος κρύα





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 8 άτομα




Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό πιπεριές κόκκινες και πράσινες
125γρ. ελαιόλαδο
125γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
2 – 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού
2/4  κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
¼ κουτ. γλυκού ρίγανη
1 πατάτα βρασμένη και αλεσμένη
Λίγο μαύρο πιπέρι & αλάτι


Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα ή στο γκριλ. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την ψιλοκόβουμε αφού βγάλουμε τα σπόρια. Τρίβουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε σε λεκάνη το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και τα δουλεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και την ντομάτα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ξύλινη κουτάλα. Η πιπεράτη σος μας είναι έτοιμη. Συνοδεύει ιδανικά κρέας ψητό, και κρέατα σούβλας.