Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Πένες με σαλάμι και κόκκινο κρασί

 

Πένες με σαλάμι και κόκκινο κρασί


Χρόνος προετοιμασίας 10’ λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 30’ λεπτά

Για 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

350γρ. πένες

100γρ. σαλάμι

½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

4 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

450γρ. κονκασέ

60γρ. πεκορίνο

Αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σαλάμι κομμένο σε μικρά κομματάκια και σοτάρουμε για λίγα ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε, τις ντομάτες, αλάτι και λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20’, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο πεκορίνο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ «Ευκολία στην κουζίνα»