Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

 

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

 


Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα & 15’

Για 4 άτομα


ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες

8 πατάτες

1/3 φλιτζ. Ελαιόλαδο

2 κουτ. Σούπας μουστάρδα

1 κουτάκι μπύρα

2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ½ κουτ. Σούπας ξερό

½ κουτ. Σούπας ρίγανη

Αλάτι & πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

800γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250γρ. φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί μουλιασμένο σε γάλα και στυμμένο καλά.

2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια τριμμένα

1 ντομάτα τριμμένη

1 κουτ. Σούπας ρίγανη

2 κουτ. Σούπας μαϊντανό

1 κουτ. Σούπας μουστάρδα

1 αβγό

Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια μαζί με όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 10’. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε επάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα και 15’.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να βράσουν οι πατάτες και όταν τα μπιφτέκια ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.