Γίγαντες με μυρωδικά
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα & 15’
Για 4 άτομα
500γρ. γίγαντες
2 ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί
κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτί μπύρα
3 κουτ. Σούπας κρέμα μπαλσάμικο
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
½ κουτ. Γλυκού μαγειρική σόδα
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε
τους γίγαντες με τη μαγειρική σόδα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τους
στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε ταψί, μαζί με την μπύρα και το μπαλσάμικο. Σε ½
φλιτζάνι λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο, μέχρι
να μαραθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, και βράζουμε για 10’.
Μετά ρίχνουμε
το σέλινο, την δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αδειάζουμε πάνω
από τους γίγαντες, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200ο
C, για 30 λεπτά.