Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ
500γρ. φρέσκος ανανάς, καθαρισμένος και πολτοποιημένος
500γρ. φρέσκος ανανάς, καθαρισμένος και πολτοποιημένος
50γρ. νερό
80γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον πολτοποιημένο ανανά, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της.
Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το σορμπέ αρχίσει να παγώνει, το ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών. Αυτό το κάνουμε κάθε 20 λεπτά για 4 με 5 φορές έτσι ώστε να παγώσει ομοιόμορφα. Μετά από κάθε ανακάτεμα ξαναβάζουμε το δοχείο στην κατάψυξη.