Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πεινιρλί με τυρί και μπέικον


Πεινιρλί με τυρί και μπέικον


Χρόνος προετοιμασίες 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 6 κομμάτια


Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600ml. γάλα
2 κουταλάκια γλυκού μαγιά
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Για τη γέμιση
300γρ. κασέρι τριμμένο
200γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά, μέχρι το μείγμα να μην κολλάει στην παλάμη μας. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε σε τετράγωνα. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων, δίνοντας το σχήμα βαρκούλα. Τοποθετούμε τα μικρά πεινιρλί σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180ο C για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω από λίγο κασέρι, ρίγανη και μπέικον. Τέλος τοποθετούμε στο φούρνο ξανά για 5 λεπτά μόνο, μέχρι να λιώσει το κασέρι.