Καζάν ντι πί
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Υλικά
1 ½ κιλό γάλα φρέσκο (αν βρείτε βουβαλίσιο θα είναι τέλειο)
½ κιλό ζάχαρη
50γρ. ρυζάλευρο
100γρ. νισεστέ
1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε, το ρυζάλευρο, το νισεστέ και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε και την κοπανισμένη μαστίχα και ανακατεύουμε πάλι. Όταν το μείγμα της κατσαρόλας πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα του μπολ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Λίγο πριν δέσει η κρέμα, πασπαλίζουμε ένα ταψί με λίγη ζάχαρη και στρώνουμε και λίγη από την κρέμα. Βάζουμε το ταψί στο μάτι της κουζίνας και το καίμε γυρίζοντας το από όλες τις μεριές. Η κρέμα με τη ζάχαρη θα αρχίσει να καραμελώνει και να φουσκαλιάζει. Η υπόλοιπη κρέμα που είναι στην κατσαρόλα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε, το ρυζάλευρο, το νισεστέ και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε και την κοπανισμένη μαστίχα και ανακατεύουμε πάλι. Όταν το μείγμα της κατσαρόλας πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα του μπολ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Λίγο πριν δέσει η κρέμα, πασπαλίζουμε ένα ταψί με λίγη ζάχαρη και στρώνουμε και λίγη από την κρέμα. Βάζουμε το ταψί στο μάτι της κουζίνας και το καίμε γυρίζοντας το από όλες τις μεριές. Η κρέμα με τη ζάχαρη θα αρχίσει να καραμελώνει και να φουσκαλιάζει. Η υπόλοιπη κρέμα που είναι στην κατσαρόλα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στο ταψί. Την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.