Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ροστί πατάτες (Ελβετικό Rösti)


Ροστί πατάτες (Ελβετικό Rösti)


Χρόνος προετοιμασίας 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 2 άτομα 


Υλικά
4 μεσαίες πατάτες
2 κ.σ. λάδι για ελαφρύ τηγάνισμα
1 κρεμμύδι
½  κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι τελείως, να είναι πιο σφιχτές από ότι τις βράζουμε συνήθως. Δοκιμάστε να τις μαγειρέψετε 5 λεπτά λιγότερο, δηλαδή περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας. Αφήστε τις να κρυώσουν και βάλτε τις στο ψυγείο όλο το βράδυ ή για κάποιες ώρες, για να κρυώσουν τελείως και να σφίξουν. Την επόμενη μέρα, η μετά από μερικές ώρες, ξεφλουδίστε τις πατάτες και τρίψτε τις όπως θα τρίβατε τυρί.
Προσθέστε στις πατάτες αλάτι και σκόρδο και ανακατέψτε ελαφρά με τα χέρια σας. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε ½  κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο από το κρεμμύδι. Σωτάρετε και προσθέστε το μισό από το μείγμα με τις πατάτες. Ανακατέψτε το με τα κρεμμύδια και πιέστε με μια σπάτουλα για να γίνει συμπαγές. Ψήστε σε μεσαία υψηλή φωτιά για 10 λεπτά και γυρίστε από την άλλη πλευρά. Για να το γυρίσετε, σκεπάστε το τηγάνι με ένα πιάτο, κρατήστε το γυρνώντας ανάποδα, και μετά ρίξτε το ρόστι πάλι μέσα στο τηγάνι [θα είναι από την άλλη πλευρά]. Περιχύστε γύρω-γύρω στις άκρες το ρόστι με ½  κουταλιά της σούπας λάδι, για να γίνουν τραγανές οι άκρες του και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη πατάτα. Σερβίρετε ζεστό.


Πηγή: http://www.veggie-wedgie.com