Ρολά μελιτζάνας με βιολογική φέτα
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
6 Μελιτζάνες φλάσκες
350gr βιολογική φέτα Χωριό
2 κούπες τριμμένη γραβιέρα Χωριό
½ κούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι - Πιπέρι
½ κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας
350gr βιολογική φέτα Χωριό
2 κούπες τριμμένη γραβιέρα Χωριό
½ κούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι - Πιπέρι
½ κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
3 Κουταλιές βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 Μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 Κούπες φρέσκες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
Αλάτι-Πιπέρι φρέσκο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και κόβετε κατά μήκος σε λωρίδες. Αλατίστε και τις αφήνετε στο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στύψτε τες στις παλάμες σας να φύγει η περίσσεια του νερού. Τηγανίστε τες ελαφρά κι αφήστε τες να κρυώσουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τη βιολογική φέτα με τη μισή γραβιέρα και τις λιαστές ντομάτες, το λάδι, το βασιλικό, λίγο αλάτι κι άσπρο πιπέρι. Βάλτε 1 κουταλιά από το μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό. Αδειάστε τη μισή σάλτσα σε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και βάλτε επάνω τα ρολά με την ένωση προς τα κάτω.
Περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήστε τα στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά
Πηγή: http://www.horiobio.gr