Κις λορέν
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 δόση ζύμη τάρτας
1 δόση ζύμη τάρτας
80γρ, μπέικον ψιλοκομμένο
50ml. Κρέμα γάλακτος
50ml. Γάλα
2 αβγά
2 κρόκοι
20γρ. βούτυρο
Αλεύρι
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά τους κρόκους, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί για τάρτες το οποίο έχετε βουτυρώσει. Τρυπάτε τον πάτο με ένα πιρούνι, μοιράζετε το μπέικον και περιχύνετε με το μείγμα των αβγών. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε στους 180ο C, για 25 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο την αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί.