Κοτόπουλο με φιστίκια
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
½ κιλό στήθος κοτόπουλου
100 γρ. φιστίκια
2-3 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
3 κ.σ. φιστικέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο
λίγη πιπερόριζα
2 ½ κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. σουσαμέλαιο
2 κ.σ. ζωμός κότας
2 κ.σ. κρασί ξηρό
1 κ.σ. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φιστίκια σε ένα ταψάκι και τα περνάμε στο φούρνο για λίγο να καβουρδιστούν και να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το φιστικέλαιο να κάψει σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε για λίγο τις πιπεριές το κοτόπουλο και τα φιστίκια. Μετά βάζουμε το φαγητό σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίζει. Ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και την πιπερόριζα να βράσουν στο γουόκ μαζί με το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φιστίκια και το τσίλι και βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Βάζουμε τα φιστίκια σε ένα ταψάκι και τα περνάμε στο φούρνο για λίγο να καβουρδιστούν και να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το φιστικέλαιο να κάψει σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε για λίγο τις πιπεριές το κοτόπουλο και τα φιστίκια. Μετά βάζουμε το φαγητό σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίζει. Ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και την πιπερόριζα να βράσουν στο γουόκ μαζί με το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φιστίκια και το τσίλι και βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.sintagoules.gr