Μελιτζανοκεφτέδες με σκόρδο και σως γιαουρτιού
Χρόνος προετοιμασίες 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
4-5 μελιτζάνες
1 αυγό
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι μικρό
1-2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός
δυόσμος
γαλέτα και
λάδι για τηγάνισμα
Σως γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
πάπρικα γλυκιά
1 αυγό
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι μικρό
1-2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός
δυόσμος
γαλέτα και
λάδι για τηγάνισμα
Σως γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ να ροδίσουν ελαφρά και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με το αυγό, το τυρί και τα μυρωδικά και προσθέτουμε λίγη γαλέτα για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε με ελαφρά βρεγμένα χέρια και τους κυλάμε στη γαλέτα (ή και σε αλεύρι αν θέλουμε). Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.