Ισπανικά κεφτεδάκια
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 36 κεφτεδάκια
Υλικά
115γρ. ωμό τσορίσο (δείτε συνταγή)
450γρ. κιμάς βοδινός
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού τσίλι σκόνη
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό
2 φέτες ψωμί άσπρο θρυμματισμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα το τσορίσο και τον κιμά. Προσθέτετε το αλάτι, το τσίλι, το μαϊντανό, το αβγό και το θρυμματισμένο ψωμί. Ανακατεύετε καλά. Πλάθετε με το μείγμα 36 κεφτεδάκια.
Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα το τσορίσο και τον κιμά. Προσθέτετε το αλάτι, το τσίλι, το μαϊντανό, το αβγό και το θρυμματισμένο ψωμί. Ανακατεύετε καλά. Πλάθετε με το μείγμα 36 κεφτεδάκια.
Ζεσταίνετε 3 κουταλιές σούπας λάδι σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας τα για να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά.
*Σερβίρετε το πιάτο με ρύζι και σάλτσα ραντσέρα (δείτε συνταγή)
Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα