Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Χούμους

Χούμους

Χρόνος προετοιμασίες 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 1 με 2 ώρες
Για 6 άτομα



ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρεβύθια
1 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ ποτήρι του νερού ταχίνι
Χυμό λεμονιού (όσο πάρει το μείγμα)
Πάπρικα
Μαϊντανό ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Βάζετε τα ρεβύθια από το βράδυ σε μπολ με κρύο νερό και τ’ αφήνετε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Το πρωί της άλλης μέρας ρίχνετε τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και τ’ αφήνετε να βράσουν για 1 με 2 ώρες μέχρι να λιώσουν. Τ’ αφήνετε να κρυώσουν και τα στραγγίζετε.
Ρίχνετε λίγα λίγα τα ρεβύθια στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατόπιν ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα, η οποία δεν πρέπει να είναι πολύ αραιή. Το λεμόνι το ρίχνετε σιγά σιγά μέχρι να πετύχετε την υφή που θέλετε.
Σερβίρετε κρύο, πασπαλισμένο με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Εάν θέλετε ρίχνετε και λίγο ελαιόλαδο.


Πηγή: Μαγειρικής μαγεία 2