Ταμπουλέ
Χρόνος προετοιμασίες 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες ντομάτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό
½ φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
Χυμός 2 λεμονιών
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι, μπαχάρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
2 φύλλα μαρουλιού
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια. Πλένετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Βράζουμε το νερό αλατισμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζετε και κόβετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια. Πλένετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Βράζουμε το νερό αλατισμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνετε σε μια σαλατιέρα τα φύλλα μαρουλιού και από πάνω ρίχνετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το πλιγούρι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το λάδι. Προσθέτετε όσο μπαχάρι και αλάτι θέλετε.
Πηγή: http://www.aristonkitchen.gr