Κορμός με μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψυγείου 24 ώρες
Για 8 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα (πτιμπερ)
150γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι γάλα
3 κρόκοι αβγών
3 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα αποφλοιωμένα
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
Ινδική καρύδα τριμμένη (προαιρετική)
Εκτέλεση
Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια, τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ μαζί με τα αμύγδαλα και τα περιχύνετε με το γάλα. Βάζετε σε βαθύ γυάλινο μπολ τους κρόκους και τους χτυπάτε με τον αβγογδάρτη. Προσθέτετε το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί. Τέλος, προσθέτετε το κακάο και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε καλά.
Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια, τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ μαζί με τα αμύγδαλα και τα περιχύνετε με το γάλα. Βάζετε σε βαθύ γυάλινο μπολ τους κρόκους και τους χτυπάτε με τον αβγογδάρτη. Προσθέτετε το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί. Τέλος, προσθέτετε το κακάο και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα των κρόκων με το κακάο και ανακατεύετε με κουτάλι. Στρώνετε στον πάγκο της κουζίνας σας ένα κομμάτι λαδόχαρτο και αδειάζετε επάνω του το μείγμα. Το τυλίγετε σφιχτά, δίνοντάς του με τα χέρια σας σχήμα φραντζόλας.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε για 24 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει καλά. Αφαιρείτε το χαρτί από το γλυκό και το κόβετε σε λεπτές φέτες, πριν το σερβίρετε. Εάν θέλετε το πασπαλίζετε με λίγα τριμμένα μπισκότα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή τριμμένη ινδική καρύδα.