Μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και 30 λεπτά
Για 4 άτομα
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε κομματάκια
3 φλιτζάνια μπίρα
1 φλιτζάνια ψωμί κομμένο σε κυβάκια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές μουστάρδα Hellmann’s
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο άνηθο για το γαρνίρισμα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι
3 φλιτζάνια μπίρα
1 φλιτζάνια ψωμί κομμένο σε κυβάκια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές μουστάρδα Hellmann’s
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο άνηθο για το γαρνίρισμα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το κρέας με τη μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μπίρα, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης.
Ανακατεύουμε και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια ψωμιού και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε το κρέας συνοδεύοντας με ρύζι και γαρνίροντας με βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια ψωμιού και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε το κρέας συνοδεύοντας με ρύζι και γαρνίροντας με βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό.
Πηγή: http://www.hellmanns.gr