Noodles με χοιρινό
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά
400 γρ. φιλέτο χοιρινό
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γρ. κινέζικα ρυζομακάρονα
4 αβγά
300 γρ. φύτρες σόγιας
6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 κ.γ. σκούρο σουσαμέλαιο
2 ½ κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.γ. ζάχαρη
2 ½ κ.γ. πιπέρι
10 κ.σ. φιστικέλαιο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μουσκεύουμε τα ρυζομακάρονα σε μπόλικο ζεστό νερό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Αναμειγνύουμε το κρέας με το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι, με το κορν φλάουρ, το φιστικέλαιο και 8 κ.σ. νερό, το σκεπάζουμε και το μαρινάρουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ξεπλένουμε τις φύτρες σόγιας και τις αφήνουμε να στραγγίζουν. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. φυστικέλαιο. Τσιγαρίζουμε το χοιρινό για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας. Τα βγάζουμε από το γουοκ. Βάζουμε το υπόλοιπο φιστικέλαιο στο γουόκ, προσθέτουμε τα αβγά και τα αφήνουμε να πήξουν ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα, τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το χοιρινό και τις φύτρες σόγιας. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το σουσαμέλαιο και σερβίρουμε.
Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μουσκεύουμε τα ρυζομακάρονα σε μπόλικο ζεστό νερό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Αναμειγνύουμε το κρέας με το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι, με το κορν φλάουρ, το φιστικέλαιο και 8 κ.σ. νερό, το σκεπάζουμε και το μαρινάρουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ξεπλένουμε τις φύτρες σόγιας και τις αφήνουμε να στραγγίζουν. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. φυστικέλαιο. Τσιγαρίζουμε το χοιρινό για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας. Τα βγάζουμε από το γουοκ. Βάζουμε το υπόλοιπο φιστικέλαιο στο γουόκ, προσθέτουμε τα αβγά και τα αφήνουμε να πήξουν ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα, τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το χοιρινό και τις φύτρες σόγιας. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το σουσαμέλαιο και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.sintagoules.gr