Γαρίδες Προβενσάλ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
12 μεγάλες γαρίδες
4 σκελίδες σκόρδο
250γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ώριμες ντομάτες (αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες)
½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ
Λίγο σπορέλαιο
Αλάτι/πιπέρι
Ρύζι βρασμένο για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος χωρίς όμως να πετάξετε το κεφάλι τους. Ρίχνετε το σπορέλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το σκόρδο και ρίχνετε στο καυτό λάδι την πολτοποιημένη ντομάτα. Ανακατεύετε και αφήνετε την ντομάτα να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, τις γαρίδες και το αλατοπίπερο.
Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος χωρίς όμως να πετάξετε το κεφάλι τους. Ρίχνετε το σπορέλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το σκόρδο και ρίχνετε στο καυτό λάδι την πολτοποιημένη ντομάτα. Ανακατεύετε και αφήνετε την ντομάτα να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, τις γαρίδες και το αλατοπίπερο.
Τα αφήνετε να ψηθούν για 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τις σερβίρετε ζεστές γαρνιρισμένες με λίγο ρύζι.
Πηγή: Μαγειρικής μαγεία 2