Μοσχάρι σαλτιμπόκα
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
8 φετούλες ομοιόμορφες από νουά μοσχαριού
8 φετούλες ομοιόμορφες και λεπτές από παστό χοιρομέρι
70 γραμ. βούτυρο
μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
λίγο αλεύρι
αλάτι – πιπέρι
8 φετούλες ομοιόμορφες και λεπτές από παστό χοιρομέρι
70 γραμ. βούτυρο
μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
λίγο αλεύρι
αλάτι – πιπέρι
Χτυπάμε καλά τις φέτες του κρέατος και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ακουμπάμε, πάνω στην κάθε μία, από μια φέτα χοιρομέρι, τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και τις αλευρώνουμε.
Πάνω από μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 50γρ. βούτυρο και βάζουμε μέσα τα «σαλτιμπόκα», σε μια στρώση, το ένα κοντά στο άλλο. Δυναμώνουμε σιγά σιγά τη φωτιά, τα γυρίζουμε να τηγανιστούν κι από την άλλη μεριά, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε στην πιατέλα σε ζεστό μέρος.
Ρίχνουμε το κρασί στο βούτυρο της κατσαρόλας, ξεκολλάμε με ξύλινο κουτάλι τις πέτσες του τηγανίσματος, προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και, μόλις η σάλτσα δέσει αρκετά, την περιχύνουμε στα «σαλτιμπόκα».
Πάνω από μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 50γρ. βούτυρο και βάζουμε μέσα τα «σαλτιμπόκα», σε μια στρώση, το ένα κοντά στο άλλο. Δυναμώνουμε σιγά σιγά τη φωτιά, τα γυρίζουμε να τηγανιστούν κι από την άλλη μεριά, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε στην πιατέλα σε ζεστό μέρος.
Ρίχνουμε το κρασί στο βούτυρο της κατσαρόλας, ξεκολλάμε με ξύλινο κουτάλι τις πέτσες του τηγανίσματος, προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και, μόλις η σάλτσα δέσει αρκετά, την περιχύνουμε στα «σαλτιμπόκα».
Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ