Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τας κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου


 Τας κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου




Χρόνος μαγειρέματος 1ώρες και 45 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά

1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια σε κύβους
250 γρ. χυλοπίτες
6 φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 ντομάτες ώριμες σε 6 λεπτές φέτες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι/ πιπέρι
  
Εκτέλεση


Σοτάρετε τα κυβάκια του κρέατος στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το κρέας περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Βράζετε τις χυλοπίτες, τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Παίρνετε έξι ατομικά πήλινα γιουβετσάκια και αλείφετε το εσωτερικό τους με λάδι. (Αν δεν διαθέτετε ατομικά γιουβετσάκια, μπορείτε να φτιάξετε το κάθε πακέτο ξεχωριστά σε ένα μπολάκι, να αναποδογυρίσετε τα πακέτα στο ταψί και να τα ψήσετε σαν ατομικές πίτες. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να στρώσετε πρώτα την ντομάτα πάνω στα φύλλα, μετά το κρέας, μετά τις χυλοπίτες και τελευταίο το τυρί).
Κόβετε τα έξι φύλλα κρούστας σε 4 κομμάτια και τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Στρώνετε σε κάθε γιουβετσάκι 4 φύλλα σταυρωτά, έτσι ώστε να εξέχουν από τις άκρες, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με λάδι. Μοιράζετε τις χυλοπίτες στα έξι γιουβετσάκια και τα πασπαλίζετε με το τυρί. Μοιράζετε το κρέας από πάνω. Τοποθετείτε μια φέτα ντομάτας πάνω από το κρέας και το σκεπάζετε φέρνοντας τις άκρες των φύλλων από πάνω, αλείφοντας τα πάλι με λίγο λάδι.
Ραντίζετε την επιφάνεια τους με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 25 – 30 λεπτά.

Πηγή: Περιοδικό Olive