Ψαρονέφρι με σάλτσα μήλου
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
4 κομμάτια ψαρονέφρι
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. μαγιονέζα Hellmann’s
1 φλιτζ. χυμό μήλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
Ελάχιστο θυμάρι τριμμένο
Ψιλοκομμένο άνηθο για το γαρνίρισμα
Φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. μαγιονέζα Hellmann’s
1 φλιτζ. χυμό μήλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
Ελάχιστο θυμάρι τριμμένο
Ψιλοκομμένο άνηθο για το γαρνίρισμα
Φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι
Εκτέλεση
Αλείφουμε τα κομμάτια ψαρονέφρι με τη μαγιονέζα και στη συνέχεια τα πανάρουμε με τη φρυγανιά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για περίπου 20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε τα μήλα, το χυμό μήλου, τη ζάχαρη, το θυμάρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε περιχύνοντας τα κομμάτια ψαρονέφρι με τη σάλτσα μήλου και γαρνίροντας με άνηθο και δυόσμο. Συνοδεύουμε με ρύζι.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε τα μήλα, το χυμό μήλου, τη ζάχαρη, το θυμάρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε περιχύνοντας τα κομμάτια ψαρονέφρι με τη σάλτσα μήλου και γαρνίροντας με άνηθο και δυόσμο. Συνοδεύουμε με ρύζι.
Πηγή: http://www.hellmanns.gr