Μοσχαρίσια φιλέτα με λαχανικά
Χρόνος προετοιμασίες 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 2 άτομα
Υλικά
2 φιλέτα μοσχαρίσια
2 πιπεριές πράσινες
1 κολοκύθι
1 πατάτα
1 ντομάτα τριμμένη
100γρ. σελινόριζα
½ ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
½ πορτοκάλι ξύσμα
½ πορτοκάλι χυμό
1 κουταλιά σούπας κάππαρη
Αλάτι/πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Τελευταία ρίχνουμε τη σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και την κάπαρη. Βγάζουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε στη άκρη.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Τελευταία ρίχνουμε τη σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και την κάπαρη. Βγάζουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε στη άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ξανά λάδι και σοτάρουμε τα φιλέτα μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Πηγή: Μερακλίδικοι μπυρομεζέδες.