Υλικά
| |
1 κιλό χοιρινό από λαιμό, σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
½ φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
150γρ. μπάτζο (πικάντικο μακεδονίτικο τυρί), σε κύβους
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλατι/ πιπέρι
| |
Εκτέλεση
|
Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι στο μισό λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Σβήνετε το κρέας με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη και το μπούκοβο. Προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτετε τις πιπεριές στην τηγανιά και τα αφήνετε να ψηθούν μαζί για 5 λεπτά.
Σερβίρετε και σκορπάτε από πάνω το τυρί. Αν το θέλετε λιωμένο, το βάζετε στην τηγανιά 2 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά.
Πηγή: Περιοδικό Olive