Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 6
Μερίδες: 6
ΥΛΙΚΑ
6 κρόκοι αυγών
90 γρ. μέλι θυμαρίσιο
25 γρ. ζάχαρη
350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
80 γρ. σαμπάνια καλής ποιότητας
2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
6 κρόκοι αυγών
90 γρ. μέλι θυμαρίσιο
25 γρ. ζάχαρη
350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
80 γρ. σαμπάνια καλής ποιότητας
2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπωλ τους κρόκους, το μέλι και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα και τοποθετούμε το μπωλ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό (μπεν-μαρί) έως ότου το μίγμα φουσκώσει και γίνει λευκό. Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά τη σαμπάνια. Ρίχνουμε και τα φύλλα ζελατίνας λιωμένα σε λίγο ζεστό νερό αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο. Ανακατεύουμε γρήγορα και στο τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Με αυτήν γεμίζουμε ποτήρια σαμπάνιας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου η μους σταθεροποιηθεί.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
Ανακατεύουμε 50 γρ. μέλι με 15 γρ. χλιαρό νερό και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας πάνω από τη μους.
Πηγή: http://www.megatv.com/glykesalximies