Τονοσαλάτα με καλαμπόκι
Υλικά
450γρ. καλαμπόκι
200γρ. τόνο κονσέρβα στραγγισμένο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά βρασμένα σφιχτά
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ροδέλες
10 ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το καλαμπόκι σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά και το στραγγίζετε. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον τόνο κομμένο σε μικρά κομματάκια, τις πιπεριές, τις ελιές, τα ασπράδια των αυγών ψιλοκομμένα και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε στο μπλέντερ το λάδι με τη μαγιονέζα, το ξίδι, τους κρόκους των αυγών λιωμένους με πιρούνι και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνετε το μείγμα στη σαλάτα και ανακατεύετε.