Μοσχαράκι με δαμάσκηνα
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
700γρ. δαμάσκηνα
2 κρεμμύδια μέτρια
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι κανέλα
½ ποτήρι κρασί
½ κιλό ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
200γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο κρέας να ξανθύνουν. Ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα πολτοποιημένη, τη δάφνη, κανέλα, αλατοπίπερο και νερό να καλυφθούν και να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε πιάτο. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα πλυμένα και στραγγισμένα.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο κρέας να ξανθύνουν. Ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα πολτοποιημένη, τη δάφνη, κανέλα, αλατοπίπερο και νερό να καλυφθούν και να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε πιάτο. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα πλυμένα και στραγγισμένα.
Βάζουμε από πάνω το μοσχάρι, ρίχνουμε ελάχιστο χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει και να μείνει μια πυκνή σάλτσα.