Αγριογούρουνο πρασοσέλινο
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Για 4 άτομα
Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό αγριογούρουνο (ψαχνό από μπούτι ή σπάλα)
2 κλαράκια σέλινο
3 πράσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνη
30 γραμμ. αλεύρι
60 ml λευκό κρασί
2 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι
2 κλαράκια σέλινο
3 πράσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνη
30 γραμμ. αλεύρι
60 ml λευκό κρασί
2 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες μήκους 5 εκατοστών και τα ζεματάμε σε καυτό νερό για περίπου 3 λεπτά, ίσα που να φύγει η σπιρτάδα τους. Τα κρυώνουμε και τα σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας, το σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δαφνόφυλλο, αλατοπίπερο και τα πουδράρουμε με αλεύρι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει το κρέας, δίνουμε μία δυνατή βράση και αφού το σκεπάσουμε το βάζουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και με τη βοήθεια μιας κουτάλας μαζεύουμε τα κρέατα στην άκρη της κατσαρόλας, ενώ στο κέντρο βάζουμε τα πρασοσέλινα με τον μαϊντανό και τον άνηθο. Σκεπάζουμε και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο για άλλη 1 ώρα.
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό και το χύνουμε όλο στην κατσαρόλα, κουνώντας τη ώστε να πάει το αβγολέμονο παντού. Σερβίρουμε αμέσως.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες μήκους 5 εκατοστών και τα ζεματάμε σε καυτό νερό για περίπου 3 λεπτά, ίσα που να φύγει η σπιρτάδα τους. Τα κρυώνουμε και τα σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας, το σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δαφνόφυλλο, αλατοπίπερο και τα πουδράρουμε με αλεύρι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει το κρέας, δίνουμε μία δυνατή βράση και αφού το σκεπάσουμε το βάζουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και με τη βοήθεια μιας κουτάλας μαζεύουμε τα κρέατα στην άκρη της κατσαρόλας, ενώ στο κέντρο βάζουμε τα πρασοσέλινα με τον μαϊντανό και τον άνηθο. Σκεπάζουμε και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο για άλλη 1 ώρα.
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό και το χύνουμε όλο στην κατσαρόλα, κουνώντας τη ώστε να πάει το αβγολέμονο παντού. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: ΒΗΜΑgourmet, του chef Σωτήρη Ευαγγέλου