Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
450γρ. πένες
5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
250 γρ. cottagino
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
1κ.γλ. ξερή ρίγανη
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 φλιτζάνι παραδοσιακό κασέρι τριμμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Παράλληλα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνουμε αμέσως και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 12 λεπτά). Τα πασπαλίζουμε με κόλιανδρο, με ρίγανη και την καστανή ζάχαρη. Μόλις καραμελώσει η ζάχαρη πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το cottagino, τη μουστάρδα, τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στραγγίζουμε τις πένες κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου. Στο μείγμα με το cottagino προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και όλο μαζί το ρίχνουμε στο ταψί με τις πένες. Ανακατεύουμε μαλακά και πασπαλίζουμε με το κασέρι. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200°C. Σερβίρουμε τις πένες ζεστές.
Πηγή: http://www.mevgal.gr