Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Γλυκά Δεματάκια με Ανθότυρο και Μέλι

Γλυκά Δεματάκια με Ανθότυρο και Μέλι





Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. - 350 γρ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ 
3 φύλλα κρούστας
1 κρόκος αυγού χτυπημένος
80 γρ. βούτυρο γάλακτος
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι μέλι
150 γρ. καρύδια, καθαρισμένα χοντροκομμένα
λίγη κανέλα
    

Εκτέλεση
Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση και το αλείφετε μ' ένα πινέλο με βούτυρο και αυγό. Κόβετε το ανθότυρο σε φέτες και τοποθετείτε από μία φέτα τυριού σε κάθε κομμάτι φύλλου. Διπλώνετε ώστε να αποκτήσετε ορθογώνια πακετάκια και τηγανίζετε αυτά τα πακετάκια σε καυτό καλαμποκέλαιο.

Στραγγίζετε τα δεματάκια σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα. Τα περιχύνετε με το μέλι (αφού το ζεστάνετε λίγο) και πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια.

Πηγή: http://www.mevgal.gr