Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
500γρ. φιλέτο ψαριού (πέρκα ή σφυρίδα)
1 αβγό
½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
½ ποτήρι κρασιού σουσάμι
½ ποτήρι κρασιού φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι/πιπέρι
Για τη σος
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
1 ποτήρι ελαιόλαδο για τηγάνι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψάρι σε μπαστουνάκια. Το αλατοπιπερώνουμε και το βουτάμε στο κρασί, στη συνέχεια στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά που την έχουμε ανακατέψει με το σουσάμι. Το αφήνουμε περίπου μισή ώρα στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε το ψάρι σε σιγανή φωτιά και κατόπιν το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε τη σος αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.