Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ινδικά πικάντικα samosas


Ινδικά πικάντικα samosas



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Για 6 άτομα
  

Υλικά
4 μέτριες πατάτες
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμ. καλαμποκάλευρο
½ κ.σ. αλάτι
125 ml ηλιέλαιο
½ κ.γλ. σπόρους κύμινου
½ κ.γλ. σπόρους κόλιαντρου
1 κ.γλ. τζίντζερ
1 κ.γλ. κουρκουμά
½ κ.γλ. σκόνη τσίλι
50 γραμμ. αρακά βρασμένο
150 γραμμ. γιαούρτι πρόβειο
λίγο φρέσκο κόλιαντρο

Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις κόβετε σαν ζάρια. Ανακατεύετε τα αλεύρια, το αλάτι, μία κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 ίσες μπάλες, ανοίγετε πιτάκια των 10 εκ. και αλευρώνετε ελαφρά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα μπαχαρικά 1΄-2΄ μέχρι να αναδυθούν τα αρώματά τους. Ρίχνετε τις πατάτες και τον αρακά και σοτάρετε για 2΄-3΄ ακόμη. Αφού η γέμιση κρυώσει, τη μοιράζετε στα πιτάκια, βρέχετε λίγο τις άκρες τους, τα κλείνετε σε σχήμα τριγώνου και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι ώσπου να ροδίσουν. Τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε με τα φύλλα κόλιαντρου και το γιαούρτι.

Πηγή: Βήμα gourmet