Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
80γρ. κινέζικα μακαρόνια
16 φρέσκες γαρίδες μεσαίες
2 κουταλιές σησαμέλαιο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι βλαστάρια σόγιας
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
30γρ. μπιζελάκια μανζ-του κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Για τη σάλτσα
6 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας σταφίδα ξανθιά
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλιά σούπας λευκό ξίδι
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
¼ φλιτζανιού νερό
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο σκεύος και τηγανίστε το ζυμαρικό σε δόσεις, ώσπου να φουσκώσει. Στεγνώστε το σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το εντεράκι, αφήνοντας τις ουρές.
Ζεστάνετε το σησαμέλαιο σε γουόκ ή μεγάλο σκεύος, σωτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τα βλαστάρια, την πιπεριά, τα μπιζέλια και τις γαρίδες, ώσπου να μαλακώσουν οι γαρίδες και να κοκκινίσουν.
Ετοιμάστε τη σάλτσα, χτυπώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά ώσπου να ανακατωθούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μικρό σκεύος και σιγοβράστε το ξεσκέπαστο ανακατώνοντας κάθε τόσο, ώσπου να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Ανακατεύετε μέσα σε μεγάλο μπολ το μείγμα της γαρίδας με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Πηγή: 50 επιλεγμένες συνταγές για σαλάτες, εκδ. Μάλλιαρης παιδεία