Φωλιές ζυμαρικών με σάλτσα ντομάτας
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Υλικά
500γρ. ταλιατέλες άσπρες ή πράσινες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
300γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινου ψιλοκομμένο
500γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
80γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σέλινο και τη λιαστή ντομάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε κατόπιν το κρασί, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και βράζετε 35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σκορπίζετε στη σάλτσα τα μυρωδικά, μαϊντανό, θυμάρι και βασιλικό και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά. Τέλος προσθέτετε το ροκφόρ και βράζετε για 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε. Με ένα μεγάλο πιρούνι φτιάχνετε στρογγυλές φωλιές με τις ταλιατέλες και στο βαθούλωμα μοιράζετε την σάλτσα ντομάτας.
*Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, προσθέστε στη σάλτσα μια καυτερή πιπερίτσα, που μπορείτε να αφαιρέσετε στο τέλος.
Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής