Μοσχάρι με πιπεριές και χυλοπίτες
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε μικρές μερίδες
500γρ. χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κόκκινη και 2 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κρέατος. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το μοσχάρι, απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνετε κατόπιν τα ντοματάκια, το σέλινο, το μπαχάρι και 2 ½ ποτήρια καυτό νερό. Βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από τη σάλτσα του και προσθέτετε 4 ποτήρια καυτό νερό και το βούτυρο. Μόλις η σάλτσα κοχλάσει, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τις χυλοπίτες. Συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προς το τέλος, ξαναβάζετε το κρέας, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής