Λουκάνικα χωριάτικα με δαμάσκηνα και μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Υλικά
350γρ. λουκάνικα χωριάτικα
150γρ. δαμάσκηνα, χωρίς τα κουκούτσια τους
250γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
½ κουταλάκι κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα πήλινο σκεύος τα κομμένα λουκάνικα, τα δαμάσκηνα και τα κομμένα μανιτάρια. Ρίχνετε το λάδι και το κρασί, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180ο C. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδεία ενός καλού πουρέ πατάτας.
Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί