Γλυκοπατάτες με σελινόριζα και κίτρινη κολοκύθα
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
250γρ. γλυκοπατάτες
250γρ. σελινόριζα καλά καθαρισμένη
250γρ. ψαχνό κίτρινης κολοκύθας
Λάδι για τηγάνισμα
1 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 ποτήρι κρασιού λευκό αρωματικό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε χοντρά ζάρια. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με τη σελινόριζα. Τέλος, κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε ζάρια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε άφθονο σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα λαχανικά μας λίγα λίγα μέχρι να κάνουν μια ροδοκόκκινη κρούστα. Ειδικά για την κολοκύθα πρέπει να είναι καλά στεγνωμένη και να έχουμε δυνατή φωτιά. Αφού τηγανίσουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Διαλύουμε μέσα στο κρασί το τζίντζερ και την κιτρινόριζα και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στα λαχανικά. Ανακατεύουμε χωρίς να σπάσουμε τους κύβους. Τους αλατίζουμε, τους πιπερώνουμε, τους ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και τους βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170ο C και γαρνίρουμε οποιοδήποτε ψητό κρέας ή τρώμε το φαγητό συνοδεύοντας το με λίγο σκληρό τυρί.
Πηγή: Gourmet περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ»